Ingatlan vásárlás

Ingatlan vásárlás az egyik legkedvezőbb feltételekkel.

Az ügyfél kényelme és biztonsága érdekében kollégáink teljes körű támogatást nyújtanak az egész vásárlás során.

Tovább

Ingatlan eladás

Ingatlan eladásban nyújtott teljes körű támogatás.

Hirdetés, lakásbemutatás, közvetítés, a kezdőlépéstől az üzlet lezárásáig tartó teljeskörű segítségnyújtás az ügyfél kényelméért és biztonságáért.

Tovább

Ingyenes hitelügyintézés

CSOK, babaváró, állami támogatások, hitelek felvételekben nyújtott teljes körű támogatás a legkedvezőbb konstrukciók felkutatásával. Részletes tájékoztatás. Azonnali ügyintézés.

Tovább

Szolgáltatások

Befektetések. Passzív jövedelem. Tréning. Oktatási anyagok. Home staging. Energetikai vizsgálat. Hőkamerás állapotfelmérés. Generálkivitelezés. Takarítás.

Tovább

3 hasznos tipp az első lakásvásárláshoz

Lakásvásárlási nehézségek?

 

Sosem volt könnyű az első lakásvásárlás Magyarországon. Ez egy égető probléma, mely a rendszerváltás óta folyamatosan fennáll. Az inflációnak köszönhetően évről évre nehezebb ingatlanhoz jutni.

A kormányok számos megoldást találtak ki, mellyel segítsèget nyújthatnak.

Az első ingatlanvásárláshoz kapcsolódó nehézségek nem kizáróag, de leginkább a fiatalokat érinti. Egyedülállóként hatványozottan nehezebb előteremteni a megfelelő pénzügyi forrást.

Emiatt kényszermegoldásként sok fiatal a "mama hotelt" választja. Bár ez gazdaságos, mégsem lehet hosszú távra szóló megoldás. Ennek számos oka van, beleértve a függetlenség, az intimitás és az önállósodás hiányát.

Párok esetében tipikus forgatókönyv, hogy a párkapcsolatban továbblépésre, összeköltözésre készen álló pár albérletbe költözik és megpróbál spórolni a saját lakásra.

Sajnos a megfelelő tervek nélkül, a saját forrás előteremtéséhez szükséges idő a végtelenségig is elnyúlhat, és a tapasztalatok alapján el is nyúlik.

Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy a Gamma House statisztikái alapján, a Tatabányai ingatlanpiacon az első lakást vásárlók mindössze 11%-a 23 év alatti. Egy kicsit nagyobb földrajzi viszonylatban vizsgálva Komárom-Esztergom megyében a 2021-es eladások alapján ez az arány 14%.

A Budapesti, Győri, Székesfehérvári, Nyíregyházi, Debreceni, Balaton-környéki, tehát a legkedveltebb területeket megvizsgálva, ez az arány 7-15% között mozog.

 

Cikkünkben ingatlanbefektetési tanácsadónk 3 egyszerű tippet ad, melyekkel az első ingatlan megvásárlása könnyen elérhető.


1. Jelzáloghitel

A 2008-as gazdasági világválság hatása még ma is érezhető, az emberek nagy része fél a hitelektől. Teszik mindezt annak ellenére, hogy a hitelek ma már àtláthatóbbak, kiszámíthatóbbak. A jegybanki alapkamatnak hála a hitelkamat rekordalacsony összegű. Kijelenthetjük, hogy sosem volt még ilyen olcsó a hitel. A hitelek több konstrukcióban állnak rendelkezésre. Rövid lejáratúval kezdve, a hosszú távú fix kamatozású hitelekig. A hitelügyintézők pedig készek arra, hogy a legjobb lehetőségekkel segítsék ügyfeleiket.

A jelzáloghitel felvételéhez régiónként eltér a bankok követelményrendszere. Komárom-Esztergom megyében, a Tatabányai ingatlanpiacon például a szükséges önerő mértéke 20%. Ez Komárom-Esztergom megyében, és a magyarországi kis, közepes és nagyvárosokban szintén ez az arány. Ettől eltérnek a kisebb települések, ahol az önerő értékhatára akár 40% is lehet. Ehhez még hozzá kell számolni az illetéket, mely 15 millió forintig, első lakásvásárlásnál az ingatlan vételárának 2%-a, 15 millió forint fölött pedig az illeték értéke az ingatlan vételárának 4%. További felmerülő költség az ügyvédi díj, mely átlagosan 1%. Ezzel a megoldással lényegesen kisebb önerőből megvásárolható az első lakás.


2. CSOK, Babaváró

Ma a fiatal párok legkedveltebb pénzügyi forrása a CSOK és a babaváró hitel. Ezen támogatásokkal gyakorlatilag a rendelkezésre álló önerő nélkül is megvásárolható egy adott ingatlan. Ezek alapján nem csoda, hogy a Gamma House elemzése alapján a Komárom-Esztergom megyei ingatlanok vásárlásakor 62%-ban vették igénybe a CSOK-ot és a Babaváró hitelt az ügyfelek.


3. Lakástakarék

Bár az utóbbi években erősen leszabályozták, a lakástakarékok továbbra is remek lehetőséget jelentenek a saját lakás megteremtésére. A lakástakarékok kedvezőbb kamatozású banki hiteleket nyújtanak. Továbbá előnyük, hogy egy meghatározott ideig tartó havi befizetés után, a befizetett összeg kamatozik. 
Adott esetben nem szükséges megvárni, míg a lakástakarék lekötött időszaka lejár. A befizetett pénzhez korábban hozzá lehet jutni és igénybe lehet venni a lakástakarék által nyújtott hitelt. Ebben az esetben számítani kell arra, hogy a törlesztő és a kamat mértéke emelkedik.


A Gamma House szakértői állnak rendelkezésére ingyenes hiteltanácsadással és hitelügyintézéssel! Amennyiben e cikk elolvasása után úgy érzi, hogy hiteltanácsadásra van szüksége írjon nekünk az info@gammahouse.hu email címe, és visszajelzünk az igényeinek megfelelően!

Ez az oldal a jobb felhaszálói élmény érdekében HTTP sütiket használ. További információk