Ingatlan vásárlás

Ingatlan vásárlás az egyik legkedvezőbb feltételekkel.

Az ügyfél kényelme és biztonsága érdekében kollégáink teljes körű támogatást nyújtanak az egész vásárlás során.

Tovább

Ingatlan eladás

Ingatlan eladásban nyújtott teljes körű támogatás.

Hirdetés, lakásbemutatás, közvetítés, a kezdőlépéstől az üzlet lezárásáig tartó teljeskörű segítségnyújtás az ügyfél kényelméért és biztonságáért.

Tovább

Ingyenes hitelügyintézés

CSOK, babaváró, állami támogatások, hitelek felvételekben nyújtott teljes körű támogatás a legkedvezőbb konstrukciók felkutatásával. Részletes tájékoztatás. Azonnali ügyintézés.

Tovább

Szolgáltatások

Befektetések. Passzív jövedelem. Tréning. Oktatási anyagok. Home staging. Energetikai vizsgálat. Hőkamerás állapotfelmérés. Generálkivitelezés. Takarítás.

Tovább

Fővárosi lakásárak

Mi történt a fővárosban és az építőiparban? - tettük fel a kérdést a Gamma House ingatlan szakértőjének.

A fővárosi építési statisztikákból kiderült, hogy szinte 6 százalékkal kevesebb lakás épül a fővárosban az egy évvel korábbihoz képest.

Mindennek ellenére az ÁFA-kedvezmény januári bevezetése lökést adott a piacnak. Negyedéves összehasonlításban vizsgálva 15 százalékkal több projekt indult el a 2020-as azonos időszakhoz képest.

Mindezzel párhuzamosan az árak is töretlenül emelkednek. A Gamma House jelenlegi kimutatásai alapján az átlag négyzetméterár Budapesten 1,103 ezer forint. Ez 9%-os emelkedést jelent a tavalyi évhez képest.

 

Ha a számok mögé nézünk, a következő kép rajzolódik ki előttünk: Budapesten az online meghirdetett új építésű lakásprojekt beruházások száma 428. Ezekben a projektekben 31,5 ezer lakás épül. Fontos megjegyezni, hogy ezen szám 27,2 százaléka még csak tervezett, tehát nem elérhető a vásárlók számára. A Gamma House felméréséből kiderül, hogy a beruházók 7174 lakást kínálnak megvételre, amely az épülő és tervezett lakásállomány 22,8 százaléka. Összegezve tehát ez az arány 3 százalékos emelkedést mutat a tavalyi értékekhez képest.

 

Az új lakásokra vonatkozó, kedvezményes 5 százalékos ÁFA bevezetése tehát egyértelműen egy új trendforduló kezdetét jelzi - véli a Gamma House szakértője.

 

Folytatódik a XIII. kerületi boom?

A XIII. kerület továbbra is óriási potenciál, hiszen még mindig jelentős számú építésre alkalmas telek van a városrészben. A kerület infrastruktúrális és logisztikai fejlettsége egyébként is kiemelkedően jónak számít a budapesti viszonylatban. Angyalföldön valósul meg az új fővárosi beruházások 18 százaléka (74 projekt). Épülő lakásszámra vetítve a XIII. kerület kihívója egyértelműen a XI. kerület, mely hasonló adottságokkal rendelkezik. A legkevesebb projekt a külső pesti kerületekben és a belvárosban valósul meg. Ezen környékeken az üres telkek hiánya és a beépíthetőség jelentik a legnagyobb akadályt az új építkezések számára.

 

Milyen árkülönbségek vannak a kerületek közt?

A Gamma House elemzője elmondta, hogy az árazásban továbbra is óriási egyenlőtlenség figyelhető meg. Árak terén egyértelműen a Hegyvidék verhetetlen az V. kerület átlagos 2 millió forintos négyzetméterárával. Ugyanez érvényes a XII. kerületre is. Budán az I., II. és a Belvárosban VI. kerület valamennyivel olcsóbb, de az átlag négyzetméter ár ezeken a helyeken is meghaladja a 1,5 millió forintot. Buda és a belváros többi részén egymillió forint körüli az új lakások fajlagos ára, míg a külső pesti kerületek többségében középértéken 700-900 ezer forint egy négyzetméter. A legolcsóbb a XXIII. kerület 658 ezer forintos átlagos négyzetméterárral.

Ez az oldal a jobb felhaszálói élmény érdekében HTTP sütiket használ. További információk