Ingatlan vásárlás

Ingatlan vásárlás az egyik legkedvezőbb feltételekkel.

Az ügyfél kényelme és biztonsága érdekében kollégáink teljes körű támogatást nyújtanak az egész vásárlás során.

Tovább

Ingatlan eladás

Ingatlan eladásban nyújtott teljes körű támogatás.

Hirdetés, lakásbemutatás, közvetítés, a kezdőlépéstől az üzlet lezárásáig tartó teljeskörű segítségnyújtás az ügyfél kényelméért és biztonságáért.

Tovább

Ingyenes hitelügyintézés

CSOK, babaváró, állami támogatások, hitelek felvételekben nyújtott teljes körű támogatás a legkedvezőbb konstrukciók felkutatásával. Részletes tájékoztatás. Azonnali ügyintézés.

Tovább

Szolgáltatások

Befektetések. Passzív jövedelem. Tréning. Oktatási anyagok. Home staging. Energetikai vizsgálat. Hőkamerás állapotfelmérés. Generálkivitelezés. Takarítás.

Tovább

Hogyan hat a Covid a lakossági ingatlanpiacra?

Számos cikk foglalkozott már azzal, hogy miként hat a Covid vírus a lakossági ingatlanpiaci árakra és a vásárlási kedvre.

A tavalyi évben számos elemző jósolta az ingatlan árak csökkenését, az ingatlanlufi kipukkanását, a recesszió megérkezését. Az ingatlan árak, köszönik szépen jól vannak, és a jelek szerint csökkenés helyett inkább további emelkedés várható a közeljövőben.

Mi történik most a piacon?

A Covid helyzet erősen megváltoztatta a helyzetet. A vevői oldalon eltűntek a piacról a lakásturisták, helyettük a komoly vételi szándékkal rendelkező vásárlók vannak jelen. A korábbi évektől eltérően most nem jellemzőek a hosszú alkudozások. A lassú döntéshozást felváltotta a megfontolt és átgondolt vételi stratégia.

A vevői oldal vásárlóképességét gyengítette a gazdasági életben fennálló helyzet. Sajnos sokan elvesztették a munkájukat időszakosan vagy akár hosszabb távra is, ami már a 2020-as évben elkezdte éreztetni a hatását.

A tapasztalatok alapján azonban a gazdaságélénkítő eszközöknek hála a piac így is tovább nő. A Covid miatti lezárásokból tanulva, sok család kifejezetten a vidéki, családi házakat keresi. Ebben óriási segítséget nyújt a babaváró hitel és a CSOK különböző opciói is.

Na de mi a helyzet az eladókkal?

Az eladók oldalán jelenleg a stabil megfontoltság a jellemző. Gyors eladások helyett, inkább kivárnak, míg a megfelelő vásárlóerővel rendelkező vevő jelenik meg a piacon. A pandémia sok eladót rádöbbentett arra, hogy mennyivel jobban jár, ha ingatlan szakembert bíz meg az ingatlan értékesítésével. Így csökkentheti a kontaktokat mind a vevők, mind az ügyintézés során szükséges egyéb felekkel. Ezen felül a jelenlegi helyzetben kiemelkedően fontos lett, a megfelelő ügyintézés és a stabilitás. A kialakult helyzet miatt az ingatlan szakember piac is erősen megtisztult, így az eladók bizalma érezhetően nőtt az ingatlanos szakma irányában.

Mi várható az ingatlan piacon az árakkal kapcsolatban?

A 2020-as évben bekövetkezett rövid távú korrekció várhatóan a végéhez közeledik. A járvány miatt kialakult gazdasági hatások az ingatlan piacon rövid távon már kifejtették a hatásaikat. A számok alapján az elmúlt hét évben történt folyamatos áremelkedés egyértelműen lassuló szakaszba ért. A piaci bizonytalanság még jelenleg is nagy, és a hosszú távú valós eredmény a gazdaság tényleges újra indulása után lesz prognosztizálható. Az egyértelmű változás jelenleg, hogy a korábbi tendencia megtört. A piac és a vásárlási kedv most nem Budapestre fókuszál. Az ingatlanvásárlásának célpontja a különböző generációk körében megváltozott, és a tapasztalatok szerint egyre inkább az agglomerációba vagy a vidéki városokba költöznének. Vajon hogyan fog ez hatni hosszú távon a budapesti és a vidéki lakás árakra?

Cikkünket folytatjuk…

Ez az oldal a jobb felhaszálói élmény érdekében HTTP sütiket használ. További információk